Výprava za jarem

25.02.2010 18:03

25. 2. 2010 jsme se vydali do parku hledat jaro. Ještě předtím si však děti do svých skříněk odnesly květináčky s modřenci, které si před týdnem zasadily. Věřím, že dětem doma rozkvetou a udělají všem radost!

Jestli jaro už nastalo, není tak jisté. Polovina dětí si dnes myslela, že jaro už je tu, polovina však ne. Ti starší hned říkali, že jaro bude až 21. března (a podle kalendáře mají samozřejmě pravdu a z přírodovědy by dostaly jedničku!). Ale my jsme se vydali zkoumat určité jevy, které by nám mohly napovědět, jak se to s tím jarem má:

- viděli jsme na stromech pěkně veliké pupeny, některé červené a kulaté jak kuličky, jiné hnědé a špičaté, další zas černé tvaru špičky kopí

- všimli jsme si také množství vody z tajaícího sněhu, která nám neustále čvachtala pod nohama (a mnohým se dostala až do bot, přestože nešlapali do louží, jak sami potvrzovali!)

- na chvilku jsme se zastavili, zavřeli oči a zkoumali, co s námi dělá sluníčko. Věřte nebo ne, ale jeho paprsky nás dokonce pálily!

- cestou v zahrádkářské kolonii jsme soutěžili o titul "král či královna jara" - získat ho měl ten, kdo uvidí první sněženku. Královnou jara se stala Verča Benešová, která opravdu objevila v jedné zahrádce sněženky, který vyrůstaly přímo ze sněhu!!! (Škoda jen, že zravna došly baterie ve foťáku)

Takže na závěr výpravy můžeme říci: jaro je tu, i když se zima ještě drápkem drží!

—————

Zpět